Julcsikadaania

Utolsó kommentek

  • julcsikadaania: A cikk alapján a nálunk használatos háttérképek valóban, de maga a kártya?! (2014.07.18. 08:34) csupa csalódás
  • hkristof: Ahol szervusszal köszönnek, ilyen kártyát használnak. Amúgy magyar találmány a bajor kártya: en.w... (2014.07.15. 21:22) csupa csalódás
  • julcsikadaania: @madridilány: nahát, te madridilány, blogszerkesztés közben én csak most látom (vagy már elfelejte... (2014.04.22. 07:41) Picinép
  • madridilány: Menni fog ez Julcsi, csak így tovább! Havazni meg nem fog, én is eldöntöttem, hogy Madridba addig ... (2012.10.24. 10:57) harmadszor
  • julcsikadaania: Köszönöm szépen, kedves Azonosítatlan Blogolvasó! :) (2012.10.24. 00:22) utolsó első
  • Utolsó 20

Címkék

2011.03.07. 00:25 julcsikadaania

mgp

Dániában meg Skandináviában általában órási hagyománya van a Melodi Grand Prix-nek, az országos döntő irtó nagy műsor, és az európait is nagy figyelem kíséri minden évben. Két hete volt a dán döntő, amit egy szerintem egészen jó szám nyert meg, egészen hihetetlenül idióta módon kinéző srácokkal. Itt meghallgathatjátok.

Ami viszont édekesebb, az az, hogy már 10 éve van ennek a dolognak egy gyerekverziója is, a gyerek mgp, amit tegnap tartottak. Alapvetően az a véleményem, hogy gyerekeket nem szabad akkora nagy stressznek, versenyhelyzetnek kitenni, mint amivel egy ilyen egész országos tévéműsorban, színpadon szereplés jár. Úgyhogy egy jó adag szkepticizmussal ültem le a munkahelyemen megnézni a dolgot. Rendkívül kellemesen csalódtam.

Először is, az egész rendkívül gyerekarcú volt. A gyerekek gyerekeknek néznek ki, nem kis felnőtteknek, nincsenek sminkelve, gyerekruhában vannak. A részvételnek feltétele, hogy a dal dallamát és szövegét is ők maguk írják, ennek megfelelően a témák is hozzájuk illőek (nem áll velem szóba az osztály menő lánya, minden sikerül ha hiszel magadban -egyébként ez nyert, a címre kattintva megnézhetitek-, a barátaimmal együtt vagyunk és egész délután csak nevetünk, arról álmodom hogy ha felnövök rocksztár leszek, meg ilyenek).

A program maga is mellőz minden versenyhelyzetet vagy ahhoz hasonló nyomást. A műsorvezető leginkább egy dán Dévényi Tibi bácsira emlékeztetett, aki néha kitérőt tett a hangosítást meg az sms-es szavazást lebonyolító háttér stúdiókba, ahol mackó és béka-báb kezelte a gombokat. A felnőttek mgp-jével ellentétben nincsenek bírák, minden a nézők sms-ei alapján dől el, senki nem kap negatív kritikát, mindenki nagyon ügyes, mindenki irtó jó, mindenki fantasztikus. A nyertes csapat jutalma egy egy éves tanfolyam, ahol 5 kategória egyikében (szövegírás, zeneszerzés, ének, hangszeres játék vagy szabadon választott valami más) az ország legjobb zenészeivel dolgozhatnak együtt.

A gyerekek irtó cukik és leginkább döbbenetesen ügyesek voltak. Látszott, hogy a műsor készítői mennyi energiát fektettek abba, hogy lelkileg felkészítsék őket, mindegyik nyugodtan, az izgalom minimális jele nélkül, magabiztosan mozgott a színpadon, látszott hogy jól érzi magát mindenki, az egésznek egy nagy gyerekdélután hangulata volt. Tetszett, na.

És végül itt a műsor idei reklám száma, az összes döntős résztvevőjének közreműködésével, a szám címe Fantalastisk (magyarul: fantalasztikus), a szöveg nagyjából arról szól, hogy itt az mgp ideje, mindenki boldog, mindenki örül, a levegő tele van energiával és tiszta varázslattal, a hangulat fantasztikus, egészen fantalasztikus. Így is látszott. Vesse fel valaki az ötletet az mtv-nél is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://julcsikadaania.blog.hu/api/trackback/id/tr852717128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása